Hvert år kåres årets hund i DHSK

Årets Hvide Schæfer kåres hvert år i Dansk Hvid Schæferhundeklub, blandt de Hvide Schæfere der i årets løb har opnået de bedste resultater på udstillinger i DHSK samt den samarbejdende hovedklub DHSK er tilknyttet.

Point til titlen årets Hvide Schæfer gives i forhold til de resultater hundene opnår på udstillinger og point for registrerede championat titler i årets løb.

Kåringen sker hvert år på den første udstilling i DHSK. For at hunden kan erhverve titlen skal hunden være tilstede på årets første udstilling.

Årets hund blandt alle racer i 2003

Den 21. september 2003 blev årets hund, blandt alle racer i Danske Hundeejers Landsforening for 2003 kåret i Tavlov hallen.

For første gang i 25 år blev det en Hvid Schæfer der blev vinder af titlen som årets hund i DHL. Det var den 4 årige  Hvide Schæfer Skagens Nero der vandt titlen.

Men det var ikke kun i DHL Nero i 2003 gjorde sig bemærket, da han den 28. februar 2004 blev kåret, blandt 64 Hvide Schæfere, som årets Hvide Schæfer i DHSK for 2003.

Årets Hvide Schæfer 2005

Den 25 februar 2006 afholdte DHSK årets første udstilling i Viborg, hvor årets Hvide Schæfer for 2005 blev kåret blandt 51 hunde fra hele landet.

Det Blev Skagens Nero der igen løb med titlen som årets hund, foran Slagelses Vaks der året før var kåret som årets Hvide Schæfer i DHSK.

Guldhund til Nero efter 50 certifikater

Den 28. maj 2006 havde Dansk Pomeranianklub og DHSK fælles udstilling i Give Hallen.

Der var stor spænding om hvordan dommeren Kirsten Arnholtz ville bedømme den 6 årige Skagens Nero, der ugen før på en udstilling i Orrehoved havde erhvervet certifikat nummer 49.

På udstillingen fik Nero igen certifikat, og formanden for Dansk Pomeranianklub Poul Jensen kunne derfor overrække den gyldne hund til Skagens Nero for at han ved 21 internationale udstillinger og 29 nationale udstillinger at være gået ud af ringen som vinder, samlet 50 gange.

Det var første gang den gyldne hund blev uddelt til en hund, der 50 gange i træk havde forladt ringen som vinder blandt 22 forskellige dommere i ind- og udlandet.

Søn slår farmand som årets hund i 2006

Den 24 februar 2007 var Hvide Schæfere fra hele landet i Hvidovre for at kåre årets Hvide Schæfer for 2006.

Nero var for 3 år fremme i forreste række, men det blev den kun et årige Rolf Von American Canadian, som Nero er far til der blev kåret som årets Hvide Schæfer i DHSK, og derved overtog titlen fra sin far.

Årets Hvide Schæfer 2007

På en udstilling den 26. april 2008 blev den 2½ årige Rolf Von American Canadian kåret som årets Hvide Schæfer for 2007 i DHSK.

Kåringen fandt sted på Rolf´s hjemmebane i den store boldhal i Frihedens Idrætscenter i Hvidovre

Det var andet år i træk den lokale hund løb med titlen som årets Hvide Schæfer.

Årets Hvide Schæfer for 2008 kåret

Den 18. april 2009 mødtes hunde fra Danmark og Sverige til udstilling i boldhallen i Frihedens Idrætscenter i Hvidovre, hvor årets Hvide Schæfer fór 2008 blev kåret.

Det var 6 gang en Hvid Schæfer kåres som årets Hvide Schæfer i Danmark, og årets vinder blev Rolf Von Amarican Canadian, der er 3 år og 5 måneder.

Det var 3 gang at Rolf fik titlen årets Hvide Schæfer i konkurrence med 43 andre hunde fra hele landet.

Rolf er den første hund der har modtaget pokalen 3 gange, men det er noget der lægger til familien, idet hans far Skagens Nero også 2 gange modtog den flotte tittel som årets Hvide Schæfer.
🤩

Årets Hvide Schæfer 2009

Lørdag den 27. februar 2010 mødtes hunde, og deres ejere, i snevejr og kulde til udstilling i Frihedens Idrætscenter i Hvidovre.

På udstillingen blev for 7 gang kåret årets bedste Hvide Schæfer i Danmark, som de seneste 3 år var vundet af Rolf.

Årets Hvide Schæfer blev den 4 år 4 mdr. og 15 dage Rolf Von American Canadian, der på hjemmebane løb med titlen Årets Hvide Schæfer.
 
Dommeren Gert Møller sagde i forbindelse med overrækkelsen af pokalen, at det er dejligt at se det store avlsarbejde opdrætterne til Skagens Nero og Rolf belønnes ved, at det er samme avlslinie der 6 gange har vundet titlen som årets Hvide Schæfer.

Det viser at et seriøst avlsarbejde giver resultater med sunde og racetypiske gode hunde med en sgod størrelse og et godt sind.

Frank takkede i forbindelse med overrækkelsen Eva Graungaard for arbejdet som opdrætter til Rolf, og meddelte at hendes arbejde med hunde nu desværre er slut, du hun og hendes mand Karl er afgået ved døden efter et langt liv med hunde og deres lægepraksis.

Årets Hvide Schæfer 2010

Lørdag den 30. april 2011 mødtes hunde, og deres ejere, til udstilling i Frihedens Idrætscenter i Hvidovre.

På udstillingen blev for 8 gang kåret årets bedste Hvide Schæfer i Danmark.

Årets Hvide Schæfer blev den 5 år og 6 mdr. Rolf Von American Canadian, der på hjemmebane løb med titlen Årets Hvide Schæfer.
 
Det var 5 år i træk at Rolf gik ud af ringen med titlen som Årets Hvide Schæfer.

Næstformand i DHSK Helle Schultz sagde i forbindelse med overrækkelsen af pokalen, at det er dejligt at se den store hund som vinder, og ikke mindst den glæde hunden viser når han er i ringen sammen med sin ejer Frank og dommeren.

Frank takkede i forbindelse med overrækkelsen de mange hunde og ejere som gennem årene har været sammen i ringen, og håbede at der næste år ville være en Hvid Schæfer der overtog pladsen som årets Hvide Schæfer.

Guldhund til Rolf efter 50 sejre

Den 30. april 2011 havde Dansk Hvid Schæferhundeklub og De små hundes klub udstilling i Frihedens Idrætscenter i Hvidovre.

Der var stor spænding om hvordan dommerne Gert Møller og Pia Schmidt ville bedømme den 5½ årige Rolf Von American Canadia, der op til udstillingen havde  havde erhvervet 48 certfikater

På de 2 udstillinger fik Rolf igen certifikater. Formanden for DHSK Frank Sørensen fik derfor overrakt den gyldne hund til Rolf Von American Canadian for at han ved 26 internationale udstillinger og 24 nationale udstillinger er gået ud af ringen som vinder, samlet 50 gange.

Det var anden  gang den gyldne hund blev uddelt til en hund, der 50 gange har forladt ringen som vinder blandt 21 forskellige dommere i ind- og udlandet.

Frank takkede de mange udstillere og hunde han og Rolf gennem 5 år har mødt i ringen, og fortalte at det var med en vis vemodighed at stå på hjemmebane med Rolf og modtage titlen som årets Hvide Schæfer og den gyldne hund, da det for 3 dage siden er konstatret at Rolf lider af den uhelbredelige strube kræft, som er en meget ondartet kræftart der siden cancer registeret i 1981 blev oprettet kun har ramt 9 hunde her i Danmark.

Rolf har det fortsat godt med mad, motion og vand så derfor er det aftalt at han også i fremtiden deltager hvor han har kræfter til det.

Årets Hvide Schæfer 2011

Igen i 2011 blev Rolf kåret som årets Hvide Schæfer i Danmark.

Det var 6 år i træk Rolf var den Hvide Schæfer i Danmark der havde erhvervet flest certifikater og championater ved natioane- og internationale udstillinger.

Kåringen skete på udstilling nr. 67, hvor Rolf har erhvervet 67 første præmier og 61 certifikater samt opået 16 natioanle- og internationale championat titler.

Tak til Uffe Wolthers for billedet af Rolf sammen med pokalen som årets hund 2011.

Kommentarer

26.06.2010 21:02

Signe Jensen

Godt gået Frank, Nero og Rolf. Tillykke til opdrætterne af de dejlige hunde der så mange gange er blevet årets bedste Hvide Schæfer.

Hvordan finder du en afløs

21.03.2010 17:55

Hanne Poulsen

Sikke nogle smukke årets hunde, godt gået at det er lykkedes 6 gange.
Tillykke til hundene, opdrætterne og dig for det flotte arbejde med hundene

Seneste kommentarer

27.05 | 06:34

Hej Lis
Tak for dit spørgsmål, kan du ikke sende mig din mail adresse til f-sorensen@oncable.dk, så skal jeg nok hjælpe dig, eller ring gerne til mig på 25472901 mvh Frank

26.05 | 18:15

Hej
Jeg er pt med i DDH, men har ikke kunnet opdrive en hvid korthåret han til min tæve på 4 år som gerne skulle have hvalpe i år. Hun har een B-hofte og een A - hofte, ellers er hun fejlfri.

24.05 | 21:45

Hej Torben, tak for din besked godt at høre fra dig, håber det går godt hos du kan evt. skrive til mig f-sorensen@oncable.dk, eller tlf. 25472901 mvh Frank og Dingo

24.05 | 19:35

Hej Frank. Jeg ved ikke om du stadig læser på disse svar, men jeg var ejer til Skagens Nikko som var far til Bambi. Håber du læser dette og vi evt. kan komme i kontakt.

Del siden