Historien om Titte´s Kia


Titte´s Kia, der er mor til Rolf, er født den 16. februar 2004 i Vendsyssel hos Tommy Pedersen der var ejer af Kennel Titte.

Forældrene til Kia er Barry Prinz Vom Durbuscher Forst og Nelly Mara Von Schloss Rahe, der var næsten naboer til hinanden i den lille by Dybvad, der ligger i den pragtfulde natur midt i hjertet af Vendsyssel.


Mor Kia og sønnen Rolf, var glade da farmand Frank familie sammenførte mor og søn.

Mor Kia og sønnen Rolf, var glade da farmand Frank familie sammenførte mor og søn.

Kia flytter til Rødovre

I Rødovre havde lægerne Eva Graungaard samt hendes mand Karl hørt , om at der i Nordjylland var Hvide Schæfer hvalpe, og familien tog den lange tur til Vendsyssel, hvor man straks faldt for de skønne hvide uldtotter hos Tommy.

Valget faldt på den maskuline pige Kia, der tog den mere end 400 km. lange tur hjem til Rødovre i flot stil.

Hjemme i Rødovre blev hun mødt af en talende papegøje samt en herlig dalmatiner som Kia straks faldt godt i spænd med hos familien i Rødovre.

Forældrene til Kia boede i naturskønne områder med masser af grøn begroning og plads til udeliv.

Forældrene til Kia boede i naturskønne områder med masser af grøn begroning og plads til udeliv.

Kia møder halvbror

En efterårsdag i 2005 fandt Kia tiden inde til, at finde en hund der kunne blive far til et kuld hvalpe i hjemmet i Rødovre.

Valget faldt på Skagens Nero, der er halvbror, til Kia. De to fandt hurtigt sammen under kyndig overvågning af lægeparret i Rødovre, der begge glædede sig til at få liv i huset. Det sørgede den store mor da også for, da hun den 12. oktober 2005 nedkom med 11 tæver og 2 hanhunde.

Der var virkelig trængsel i fødekassen i den store villa. Eva og Karl måtte de første uger tilbringe mange timer sammen med de små "ulveunger" som Kia havde sat i verdenen.

Efter 8 uger flyttede hvalpene hjemmefra. Rolf, flyttede med farmand Nero til Avedøre i Hvidovre, hvor far og søn havde det fint mens moderen passede på familien i Rødovre.

Tæverne Snehvide og Stjerne flyttede til henholdsvis Tarm og Taastrup, og de øvrige hvalpe kom til familier over det meste af Sjælland.

Kia fødte den 12. oktober 2005 sit første kuld hvalpe i Rødovre

Kia fødte den 12. oktober 2005 sit første kuld hvalpe i Rødovre

Kia flytter hjemmefra som 4 årig

I efteråret 2008 døde den godt 80 årige Karl, og kort tid efter sov Eva Graungaard desværre ind i en næsten lige så høj alder, og Kia flyttede derfor på dyreinternatet i Rødovre.

Da Dyreværnet før havde haft kontakt med Dansk Hvid Schæferhundeklub ringede de til DHSK for, at høre om klubben kunne hjælpe med at skaffe et godt blivende hjem til den store, smukke Hvide Schæfer tæve på 4 år.

Ved en tilfældighed blev det hurtigt klart at det var moderen til Rolf, Stjerne og Snehvide, som Skagens Nero var far til, der gerne ville have et nyt hjem, og "familien" satte derfor også alle poter til for at hun skulle have et godt blivende hjem i familiens skød".

Desværre blev flere hunde på internatet ramt af Kennelhoste. Derfor gik der næsten 4 uger inden en glad Kia kunne tage afsked med vennerne i Dyreværnet og tage turen sammen med bror Rolf hjem til Avedøre, hvor mad- og vandskålen ventede på mor og søn.

Titte´s Kia møder efter 3 år sin søn Rolf og datteren Snehvide for første gang, og glæder sig over at

Titte´s Kia møder efter 3 år sin søn Rolf og datteren Snehvide for første gang, og glæder sig over at "sporløs" har bragt familien sammen igen.

Kia besøger tandlægen

På Dyreinternatet blev man opmærksom på at Kia ikke havde det så godt, på grund af hendes tænder havde brug for en tur på tandklinikken, hvor landets eneste specialdyrlæge i tænder Jens Ruhnau måtte bruge mange timer på operationsstuen, inden en frisk og glad hund kunne træde ud af døren på tandklinikken i Ballerup og tage tilbage til Dyreværnet i Rødovre.

2 tænder måtte opereres ud, alle tænderne måtte renses grundigt for plak og tandsten ligesom 2 tænder var slidte og Kia også var ramt af tandkødsbetændelse.

3 ud af 4 hunde har problemer med tænderne, men det er desværre ikke alle hunde der er så heldig som Kia, at komme i behandling på landets eneste klinik der kun tager sig af tandbehandling og mundhulekirugi for dyr.

Så det var en glad Kia der vendte stolt tilbage til internatets øvrige beboere, og ansatte i Rødovre, og stolt viste sine raske, smukke, tænder frem for alle der ville se den stolte hunds bisser.


Av her er et hul, masser af Knak, tandsten og tandkødsbetændelse på billederne som tandlægen tog under behandlingen af Kia

Av her er et hul, masser af Knak, tandsten og tandkødsbetændelse på billederne som tandlægen tog under behandlingen af Kia

Mor og bror flytter sammen

Mor Kia og bror Rolf venter på at søster Snehvide eller Stjerne fra Taastrup skal træde ind af døren, og passer godt på hinanden som mor og søn.

Mor Kia og bror Rolf venter på at søster Snehvide eller Stjerne fra Taastrup skal træde ind af døren, og passer godt på hinanden som mor og søn.

Kia vinder på udstilling i Jylland

Selv om Kia var en stor skøn tæve på 4 år, der var opvokset efter den gamle standard for Hvide Schæfere, havde hun aldrig været fremstillet til bedømmelse hos en dommer på en udstilling.

Flere af hvalpene efter Kia, og Nero, havde været udstillet adskillige gange. Den kækkemor Kia, ville naturligvis ikke stå tilbage for hverken sin gamle kæreste Nero eller deres hvalpe.

Derfor gik der da også kun en uge efter hun var flyttet fra internatet i Rødovre inden Kia gik ind i hallen i Møldrup kun godt en times kørsel fra hvor hun trådte sine barnepoter i Dybvad.

Den Tyske dommer Albert fan der laan, der også er præcident for UCI- Berlin, skrev i sin bedømmelse at det var en kraftig, aldeles fortræfentlig repræsentant for sin race, som havde et godt og roligt temperament og som havde et bredt og smukt bryst med god dybde.

Da 2 tænder var fjernet har Kia en lidt stor åbning mellem tænderne, men ud fra en helhedsvurdering blev Kia alligevel kåret med et international æres vinder certifikat, med en 1 pr. og CACIB i åben klasse for hunde over 18 måneder.

Hendes to hvalpe klarede sig også flot på samme udstilling. Rolf gik ud af ringen med titlen international æres sølv vinder, ligesom han blev kåret som den 3 bedste hund blandt alle racer på udstillingen, og søsteren Snehvide fik en æresfuld international bronze vinder tittel på udstillingen.

Så det var en stolt mor, søn og datter der sammen forlod hallen efter, at de for første gang var sammen efter 4 år.
Kia siger farvel til søn og flytter ind hos datter

I løbet af de 14 dage Kia boede sammen med sin søn Rolf, blev det aftalt at mor og datter Snehvide skulle flytte under samme tag i tarm.

Det var en spændt Kia der kom til Møldrup, hvor hun for første gang i 4 år mødtre sin datter og ejerne Klaus og Anne, der spændt ventede på, at se om familie sammenføringen ville lykkedes, eller om mor Kia selv ville gå sine egne veje.

Det var næsten som TV udsendelsen sporløs, hvor glade familie medlemmer finder hinanden, efter flere år.

Det var "kærlighed fra første øjeblik", og da en af de mange andre hunde - der deltog i udstillingen - formastede sig til at give et bjæf efter Snehvide - viste Kia og sønnen hurtigt, at de alle 3 var en samlet familie, som ikke bryder sig om at andre hunde fra hverken Danmark eller Tyskland skal prøve at gø efter dem.

Dagen gik fint mellem alle 3, samt de øvrige hunde i hallen. Da Kia og Snehvide tog Vest på til Tarm og Rolf tog øst på til Hvidovre, lovede de hele familien da også at de snart skulle mødes igen.
 
Kia hyggede sig hele vejen til sit nye hjem med at sove på bagsædet, og da hun vendte hjem til de øvrige hunde i Tarm, blev hun modtaget med åbne poter og stor glæde der blev gengældet med glade vuf fra mor Kia.

Første nat gik fint, og allerede dagen efter syntes Kia at hun var så hjemme vant, at hun da ville gå en tur ud på egne veje, hvilket dog ikke var så populært da den "modne dame ikke er så flink til at vende hjemad igen", så hele familien måtte bruge tiden ude i det fri en times tid, inden den nye beboer glad vendte hjem til sin mad- og vandskål.

Kia går i vandet for første gang

Allerede efter 3 dage i Vestjylland ville Kia gerne med 2 af de andre hunde i svømmehallen, og Klaus samt Anne tog selvfølgelig derfor den kære mor med i bilen til svømmehallen ved Esbjerg.

Kia var ikke glad for afvaskning inden turen i pøllen, men efter en tur under "bruseren" skred den store glade tæve stolt ind i hallen, og styrede direkte ud på det dybe vand og viste stolt sine svømme kundskaber frem for de stolte ejere der beundrede den store tæve der svømmede stolt rundt, som om de var til mor og barn svømmetræning.

Du kan følge mere med i Kia´s hverdag på hundegalleriet, eller på hjemmesiden http://www.123hjemmeside.dk/hvidschaefer-kia-snehvide

Hej se jeg kan svømme med en tennis bold, og både med hovedet under og over vandet

Hej se jeg kan svømme med en tennis bold, og både med hovedet under og over vandet

Kia flytter til Kalundborg

Desværre flyttede familien i Jylland i løbet af 2009 fra hinanden, og Kia kom derfor til en ny familie i Kalundborg, hvor der var masser af plads både inde og ude til den dejlige Hvide Schæfer.

Kia faldt meget hurtigt til hos den nye familie, men havde den ide at hun gerne ville gå egne veje og udforske området selv, uden sine 2 benede ejere, men hun vendte altid tilbage til hjemmet i Kalundborg når hun syntes at hun havde "læst dagens nyheder" lokalt.

Familien var desværre ikke interesseret i at arbejde videre med udstillingslivet, og Kia sluttede derfor sin kariere med ikke at udstille, men istedet hygge sig hjemme hos den glade familie i Kalundborg.

Efter at være kommet til Kalundborg blev Kia en mere robust og stor tæve, der tog godt for sig af retterne, og tydeligvis påskønnede den gode kost med stor velbehag.

Kia var altid en kærlig og glad tæve der holdt meget af hygge

Kia var altid en kærlig og glad tæve der holdt meget af hygge

Sorgens dag

😥 I ugen op til hvor Kia´s hvalpe kunne fejre deres 5 års fødselsdag gik Kia desværre igen sine egne veje da hun ikke syntes hun skulle med ejerne i Kalundborg ind i hjemmet og hun gik derfor en tur alene.

Desværre mødte Kia en anden lille hund som var ude at blive lufte sammen med ejeren. Ulykkeligvis endte dette møde med at den mindre hund kom til skade og familien i Kalundborg valgte derfor den 12. oktober 2010 at få aflivet den dejlige store smukke Kia.

Kia blev aflivet samme dag som hendes 13 dejlige hvalpe kunne fejre deres 5- års fødselsdag, og vi fik den sørgelige nyhed via en SMS der var sendt for at ønske Rolf tillykke med hans 5 års fødselsdag.

Kia var en skøn familiehund der både værnede meget om sine forskellige familier hun har boet hos i de 6½ år hun levede. og derfor var det med stor sorg vi modtog nyheden om Kia´s alt for tidlige død ved dyrlægens sprøjte.

Kia vil altid være i vore tanker som en skøn hund, og vi håber hun får det godt i hunde himlen, eller hvor hun er i fremtiden.

Kommentarer

14.10.2010 14:50

Britta

Det undrer mig hun blev aflivet. Hvorfor kontaktede de ikke dig? Som jeg lærte Kia at kende var hun en fantastisk dejlig rolig og glad hund. Godt nok trist.

12.11.2010 00:36

Britta

Ja det er rigtigt, men det må jo have været fordi Kia var ude på egne poter at hendes nye ejere ikke syntes de kunne handle anderledes.

11.11.2010 21:09

Frank

Blandt hundefolk er der nogle hvis veje er uransagelige, som vælger at lade hunden dø, fremfor at bruge tid og kræfter på at give hunden et godt liv!

14.10.2010 00:44

Kirsten

Det var flot i tog jer af Kia. Synd familien der kun kendte Kia lid aflivede hende istedet for at få hjælp. Det kan jo være den anden hund det er galt med.

11.11.2010 21:11

Frank

Kia vil altid være i hjertet af os alle der har en hvalp efter den prægtige mor, der døde så meningsløst for tidligt.

Seneste kommentarer

27.05 | 06:34

Hej Lis
Tak for dit spørgsmål, kan du ikke sende mig din mail adresse til f-sorensen@oncable.dk, så skal jeg nok hjælpe dig, eller ring gerne til mig på 25472901 mvh Frank

26.05 | 18:15

Hej
Jeg er pt med i DDH, men har ikke kunnet opdrive en hvid korthåret han til min tæve på 4 år som gerne skulle have hvalpe i år. Hun har een B-hofte og een A - hofte, ellers er hun fejlfri.

24.05 | 21:45

Hej Torben, tak for din besked godt at høre fra dig, håber det går godt hos du kan evt. skrive til mig f-sorensen@oncable.dk, eller tlf. 25472901 mvh Frank og Dingo

24.05 | 19:35

Hej Frank. Jeg ved ikke om du stadig læser på disse svar, men jeg var ejer til Skagens Nikko som var far til Bambi. Håber du læser dette og vi evt. kan komme i kontakt.

Del siden