Paxes Cæsar var min første Hvide Schæfer i 1984

Paxes Cæsar var min første Hvide Schæfer i 1984

Er vi ikke to skønne Schæfere

Paxes Cæsar blev født den 15. september 1984 efter forældrene Pax Von Finn og Paxes Lady, hos Ole Riberholdt i Roskilde.

Jeg havde set en film fra Canada hvor der var en Hvid Schæfer med, og derfor faldt jeg for denne dejlige race, og måtte bare have sådan en hund.

Ole Riberholdt havde været i Canada og købe 14 Hvide Schæfere fra forskellige opdrættere, som blev importeret her til landet, men desværre var der ingen hvalpe til at skaffe den dag filmen gled over skærmen.Stor var derfor min overraskelse da en ekspedient fra Dyrenes Lavprisvarehus i Herlev ringede og fortalte der stod en kunde i forretningen, som havde en Hvid Schæfer jeg måtte købe, da han var sur over hunden blev "sort" på kraven af halsbåndet.

Turen gik straks med tog til Lyngby hvor ejeren boede. Efter en kort tur i de grønne områder ved Lyngby sø, var der ingen tvivl om at Cæsar var hunden jeg lige søgte.

Og den store Amerikanske Canadiske hund kom derfor til Avedøre Stationsby som byens første Hvide Schæfer.

Brydningstid blandt Schæferfolket startede

Paxes Cæsar var blandt de Hvide Schæfere der oplevede den brydningstid der var mellem ejerne af Hvide Schæfere.

I 1979 blev stiftet Hvid Schæferhundeklub Danmark der var tilknyttet DRU. Få år efter stiftede en gruppe seriøse ejre med Ole Riberholdt i spidsen Hvid Schæferhunde Registrering, der var selvstændig klub.

Cæsar blev stambogført i den nye klub, hvis hunde hurtigt blev kendt for at være store kraftige Hvide Schæfere med Amerikansk Canadisk afstamning. Mange var også afkom fra de 14 Hvide Schæfere Ole Riberholdt importerede til Danmark fra Canada, for at sikre et nyt godt avlsmateriale hos racen her i landet.

Hundene i Hvid Schæferhunde Registrering blev hurtigt kendt for at være Hvide Schæfere, der levede op til den gamle standard, hvor hundene var større end hvad andre ønskede.

Forskellen ses i nedenstående skema:

Han gammel standard

Han ny standard

Tæve gammel standard

Tæve ny standard

Højde 62,5 – 67,5 cm .

Højde 60 – 66 cm

Højde 60 – 65 cm

Højde 55 – 61 cm .

Den brydningstid er desværre fortsat ind i det nye årtusinde, men idag er der et stigende antal der arbejder for at sikre hunde efter den gamle standard genskabes i et sundt avlsarbejde.

Jeg kan med alle

Cæsar blev den første "kejser" hund i familien, siden kom Nero til, så traditionen med kejser navne er gået lidt i arv.

Cæsar var ikke noget flaterende navn da han 45 før kristus blev udnævnt til diktator på livstid i Rom. Senere kom Nero til der var kejser i årene 54 til 68 efter Kristus, hvor han blev fordrevet på flugt fra Rom.

Samme ulykker overgik dog aldrig de to Hvide Schæfere, der havde en anden måde at være kejser på.

Paxes Cæsar var en skøn hund der hurtigt faldt til i det Avedøre Stationsby, hvor alle etniske grupper hurtigt fik et godt tillidsfuldt forhold til den Hvide Schæfer.

Siden Cæsar flyttede til byen har vi kunne glæde os over at mange bebore har taget den Hvide Schæfer / hvide Hyrdehund, til sig så den nu er meget almindlig og kendt i bybilledet.

Den store hund tog gerne en tur rundt på egne ben for at udforske den nye by han var kommet til

Er der nogen hjemme?

Den Hvide Schæfer fik mange kærlige "øgenavne", med alt lige fra den hvide kejser, sne ulven og ogver til den søde Hvide Schæfer som "vi ikke er bange for", som mange børn sagde når vi mødte dem på legepladsen.

Enkelte syntes da også det var en fejlfarve, og mange lærte at den Hvide Schæfer ikke var nogen Albino som den også hurtigt blev kaldt i "folkemunde"

Tak for tiden vi havde sammen

🤔 Cæsar var glad for alle andre hunde, børn og voksne og det var derfor med stor sorg det på et tidspunkt blev konstateret han led af kræft, der ikke kunne helbredes.

Alligevel fik den store, kraftige og glade hund mange gode år, og tankerne vil altid gå til Cæsar når jeg tænker tilbage på starten med Hvide Schæfere her i landet 🤩

Kommentarer

26.07.2015 01:32

Frank

Hej Mads
Jeg har 4 gange overtaget Hvide Schæfere der søgte nyt hjem, det er altid gået godt, håber du har samme erfaring, skriv evt. på fcs@dhsk.dk God weekend

25.07.2015 03:38

Mads

Jeg voksede op som genbo til Ole Riberholt og har altid holdt af de "store hvide bamser" - og har selv haft flere af dem.
Tak for din fortælling om Cæsar.

26.07.2015 01:14

Mads

Men vores nuværende hund Hector kommer fra http://www.ny-hviddueholm.dk/

26.07.2015 01:13

Mads

Hej Frank, vi har overtaget voksne hunde hvis forrige ejere ikke har haft overskud til dem, så det er ikke altid der har været helt styr på hvorfra de kom.

25.07.2015 19:26

Frank

Hej Mads, tak for din kommentar, hvor kom dine Hvide Schæfere fra, og har du stadig en af de store dejlige hvide hunde?
Fortsat god sommer

Seneste kommentarer

27.05 | 06:34

Hej Lis
Tak for dit spørgsmål, kan du ikke sende mig din mail adresse til f-sorensen@oncable.dk, så skal jeg nok hjælpe dig, eller ring gerne til mig på 25472901 mvh Frank

26.05 | 18:15

Hej
Jeg er pt med i DDH, men har ikke kunnet opdrive en hvid korthåret han til min tæve på 4 år som gerne skulle have hvalpe i år. Hun har een B-hofte og een A - hofte, ellers er hun fejlfri.

24.05 | 21:45

Hej Torben, tak for din besked godt at høre fra dig, håber det går godt hos du kan evt. skrive til mig f-sorensen@oncable.dk, eller tlf. 25472901 mvh Frank og Dingo

24.05 | 19:35

Hej Frank. Jeg ved ikke om du stadig læser på disse svar, men jeg var ejer til Skagens Nikko som var far til Bambi. Håber du læser dette og vi evt. kan komme i kontakt.

Del siden