Rolf som lille ser efter hvad de andre laver

Rolf som lille ser efter hvad de andre laver

2 drenge og 11 tæver

2 år gik der inden det lykkedes at finde den rigtige tæve til en hvalp der skulle afløse Nero i Avedøre.

En dag ringede en nabo og fortalte hendes læge havde en Hvid Schæfer, hvor familien gerne ville have Nero til far.

Efter det gik turen til Rødovre hvor jeg mødte ægteparret Eva og Carl samt deres 3 hunde og frække papegøje, og der var ikke gået mange minutter før Nero fattede kærlighed til Titte´s Kia, som var en stor kraftig maskulin og fyldig tæve, der passede godt til store Nero.

2 års søgen var slut, men det viste sig at Nero og Kia havde samme far, men ikke efter samme tæve, så der måtte en grundig overvejelse til inden det endte med en ansøgning om dispensation for avlsreglerne med det formål at genskabe de gamle Hvide Schæfere.

Begge hunde havde Amerikanske Canadiske aner, og var derfor også udviklet efter den oprindelige standard for Hvid Schæfer, og det var da også derfor at ingen var i tvivl om, at det var fornuftigt at dispensere for avlsreglerne netop for den parring.

Den 12. oktober 2005 blev der født 13 hvalpe og der kom virkelig liv i huset hos de lykkelige ejere af den skønne Titte´s Kia, som kommer fra Frederikshavn tæt ved hvor også Nero var vokset op.

En træt travl mor

Da Nero var der hjemme i Avedøre var det let at finde ud af hvalpen skulle være en han hund, og lige fra første dag var frække Rolf da også på poterne og ville op til far.

Mor Kia passede godt på de små "ulve uldtotter" i huset kælder, og hvalpene brugte mange timer sammen med de forskellige patienter der kom hos læge familien, og lige fra første dag var det klart der var født et rigtig kuld familiehunde med den gamle størrelse.

Fødslen gik godt for Rolf samt hans bror og de 11 tæver de 2 "herrer" fik som søskende, og Eva måtte de næste uger bruge mange nattetimer på at hjælpe de små "ulve" med at få mad.

Inden de mange familier hentede de små hvalpe, var de fleste af hvalpe køberne en aften sammen ude og spise, hvor der var lejlighed til at få en god hundesnak med begge forældre hundenes ejere ligesom nye gode venskaber blev knyttet den aften. Tak til Eva og Carl for det initiativ, det var helt sikkert noget alle mindes med glæde i lange tider.

Hjem til far

Den 10. december kunne Rolf Von American Canadian flytte hjemmefra mor i Rødovre og hjem til farmand der ventede glad på sin lille søn i Avedøre.

Det blev en tur Rolf sikkert aldrig glemmer, først ud at køre i bil til Amager, så en tur med den nye Metro og så med S-tog hjem til far´s hundekurv, så det blev en hjemtur med oplevelser.

Da vi kom hjem ville Nero lige vise sin nye hvalp lidt af naturen omkring Avedøre, og begge hunde tog da også en dukkert sammen i den kolde vintertid i den nærliggende sø.Så det stor hurtigt klart der nu var 2 vandhunde samlet.

Rolf og Nero fandt hurtigt sammen som far og søn. Men alligevel var det en glad Rolf der efter nogle få dage fik besøg af sin søster Snehvide, der skulle hjem til sin familie hos Anne og Claus i Jylland, så det var to glade små søskende der mødtes med Nero for første gang.

På billedet ovenfor ses det stolte søster Snehvide

kødben fra far på et års fødselsdag

Rolf skulle selvfølgelig da med far til udstilling, og den "gamle" må have haft en lærenem hvalp, der også var glad for at hygge sig sammen med de andre hunde og deres ejere.

Baby, hvalpe og unghunde champion som et årig

Den glade Rolf kunne fejre sin et års fødselsdag med at være kåret som champion i alle tre klasser op til unghunde klassen, så det var en glad farmand Nero der ønskede hvalpen tillykke med titlerne med et stort kødben da Rolf fyldte 1 år.

Rolf tog tittel fra far Nero

I februar 2007 blev årets hund for 2006 kåret, og efter at farmand Nero havde taget titlen i 2 år, tog den kække Rolf over og blev kåret som årets Hvide Schæfer i Dansk Hvid Schæferhundeklub.

Det var en glad Nero der overlod pladsen til sin søn, og resten af 2007 fortsatte Rolf da også med at gå i fars potespor og blev i årets løb kåret som Dans æres champion samt Bronze champion og International champion.

Og 2007 blev afsluttet med at Rolf på den første udstilling i 2008 igen sikrede titlen som årets Hvide Schæfer i DHSK.

verdens vinder

Den 9. august var Rolf til udstilling i Oksbøl, hvor han fik sit 3 certifikat som national skønhedsvinder, så han nu er Dansk / Tysk skønheds champion.

Samtidig fik vi besked på at han også var blevet kåret som verdens skønhedsvinder champion med bronze, så han på næste udstilling skal stille op i sølv klassen i verdens skønheds klassen.

Et stort tillykke til Rolf med de to championat titler i samme måned, det var vel nok årets sommergave til både Rolf og begge hans forældrehunde.

Sølv certifikat og nr 3 blandt alle racer

Den 7. oktober 2008 var Rolf, for første gang til international udstilling i Møldrup ved Viborg, hvor præcidenten fra UCI - Berlin Albert fan der laan, var dommer for de Hvide Schæfere.

På udstillingen var det første gang Rolf mødte sin mor Kia på en udstilling, ligesom søsteren Snehvide også havde taget turen til Rørup for, at møde sin bror og mor.

Alle 3 i familien klarede sig flot.

Moderen Titte´s Kia fik international æres certifikat, søsteren Snehvide fik titlen som international bronze  vinder, og Rolf gik stolt ud af ringen med sølv og ved dagens afslutning blev han kåret som udstillingens 3 bedste repræsentandt blandt alle racer.

Så det var en lykkelig mor, søn og datter der lovede, at det ville de prøve at gøre om en anden god gang, meget gerne sammen med flere fra familien.

Kommentarer

10.05.2010 21:47

Rakel Kvarsnes

Veldig fin!!

Seneste kommentarer

27.05 | 06:34

Hej Lis
Tak for dit spørgsmål, kan du ikke sende mig din mail adresse til f-sorensen@oncable.dk, så skal jeg nok hjælpe dig, eller ring gerne til mig på 25472901 mvh Frank

26.05 | 18:15

Hej
Jeg er pt med i DDH, men har ikke kunnet opdrive en hvid korthåret han til min tæve på 4 år som gerne skulle have hvalpe i år. Hun har een B-hofte og een A - hofte, ellers er hun fejlfri.

24.05 | 21:45

Hej Torben, tak for din besked godt at høre fra dig, håber det går godt hos du kan evt. skrive til mig f-sorensen@oncable.dk, eller tlf. 25472901 mvh Frank og Dingo

24.05 | 19:35

Hej Frank. Jeg ved ikke om du stadig læser på disse svar, men jeg var ejer til Skagens Nikko som var far til Bambi. Håber du læser dette og vi evt. kan komme i kontakt.

Del siden